La Galga

Een hoeve en een laurierbos

In het noordoosten van La Palma heb je diepe groene heuvels en landbouwgrond op het ruige terrein vol van de weelderige ravijnen. Hierin vind je het gehucht La Galga, voornamelijk een agrarische kern die de rust en het harde werk van de aarde behoudt om vruchten van een landschap van opmerkelijke schoonheid te plukken dankzij de teelt in terrassen. In de omgeving, vind je de weelderige Cubo de La Galga een laurierbos dat je moet bezoeken.

Traditionele architectuur van La Palma

De locatie van het gehucht La Galga tussen de heuvels en ravijnen heeft gezorgd voor een gunstige verdeling onder verschillende bevolkingsgroepen. De centrale eenheid, klein en met zorg is geconcentreerd rond de kerk van de patroonheilige, Sint-Bartholomeus. De tempel is een klein heiligdom van traditionele architectuur van La Palma: tegels, witgekalkte stenen muren en houten balkons zijn de kenmerken, net als van veel huizen in het dorp. Als de eetlust aangescherpt is, kunt u proeven van het heerlijke gegrilde vlees.

Public transport
Shop/shopping
Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
5
9
262
10045