LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier
···

Fuerteventura

Geheimen onder
de golven

···
Video bekijken Wandelpaden Fuerteventura
CANARISCHE ARCHIPEL

Zal ik je een geheim verellen? Kom met me mee want ik heb enkele grotten aan de kust ontdekt die het eiland van Fuerteventura tot een echt wonder maken. Ssst…, je mag het niemand verklappen.

DE BERGKLOOF VAN LAS PEÑITAS

Een klein juweeltje van de natuur van uitzonderlijke pracht, met rotsen in de meest onmogelijke vormen en graniet als centraal element. Dit kleine lokale wandelpad, gelegen in het plattelandspark van Betancuria op het eiland Fuerteventura (SL-FV 27), brengt je naar de bergkloof Las Peñitas en volgt de bedding van de Río Palmas. Het vertrekpunt ligt in Buen Paso, in het zuiden, richting Vega de Río Palmas. Het eerste wat we zien is een kleine oase met Canarische palmbomen, een endemische beschermde boomsoort en van belang voor de tuinbouw. Halverwege de route komen we bij de kleine afgelegen kapel van de Virgen de la Peña, de patroonheilige van Fuerteventura. En op het einde van de route zijn we weer terug bij het meer en de stuwdam.

HET DORP PUERTITO DE LOS MOLINOS

Vanaf het dorpje Tefía nemen we het wandelpad GR 131/E3 en lopen we langs het stuwmeer van Las Parcelas tot aan Puertito de Los Molinos, een authentiek dorpje van enkele huizen. Een zandpad voert je naar het hoogste punt van de heuvel. Een ontspannen wandeling die je een goed beeld geeft van de kracht van de golven die tegen de indrukwekkende klippen van zwart basalt beuken. Als je naar het noorden langs de kust op loopt, bereik je het strand van Jarugo.

DE GROT VAN LOS MOLINOS

In het zuidelijke deel van het strand liggen een aantal grotten, waaronder de grotten Cueva de Los Molinos en Cueva Herminia, die je bij eb kunt bezichtigen. De opmerkelijk mooie enclave contrasteert met de zwarte kleur van het lavagesteente waaruit deze kust bestaat. Een plek als een prentbriefkaart… en om een foto van te maken.